Over Djem

Mijn naam is Ariënne Holla, geboren op 19 juli 1982. In 2003 ben ik na mijn afstuderen aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven als fysiotherapeute gaan werken in Alicante, Spanje. Na een jaar werk- en levenservaring keerde ik terug naar Nederland. Ik deed onder andere ervaring op in een particuliere praktijk, waar ik naast individuele behandelingen ook groepslessen hydrotherapie (oefenen in water), medische fitness en Pilates gaf. Ik werkte in een thuiszorgwinkel waar ik mensen hielp door braces en bandages aan te meten. Daarnaast was ik zwangerschapsdocente en deed ik allerlei tape- en bandageercursussen. Ik was altijd al geïnteresseerd in datgene wat de mens 'beweegt' in de meest ruime zin van het woord.
Mijn interesse naar onbegrepen klachten groeide, toen ik merkte dat sommige mensen niet beter werden van de standaardbehandelingen.

In 2007 besloot ik de professional masteropleiding voor Psychosomatische Fysiotherapie in Utrecht te gaan volgen. Ik studeerde in 2011 af op het onderwerp 'het neurofysiologische effect van psychologische distress op musculoskeletale pijnklachten' (vertaling: wat er gebeurt in het lichaam onder invloed van stress waardoor spier- en gewrichtspijn ontstaat).

Tijdens de opleiding groeide mijn wens om een eigen praktijk te starten, waarbij ik samen wilde werken met zorgverleners uit zowel de reguliere als alternatieve gezondheidszorg. Ik ben er van overtuigd dat als de patiënt centraal staat, alternatieve en reguliere geneeswijzen perfect op elkaar aan kunnen sluiten.

Ik ben dan ook heel blij dat ik in de praktijk in Eindhoven samen kan werken met een osteopate, een mesologe en neurofeedbacktrainster, een (ontwikkelings)psychologe en een coach die ouders van kinderen met bijvoorbeeld ADHD of autisme begeleidt. Samen bestrijken we met onze mogelijkheden als therapeuten alle aspecten van de mens.

Behandelaars