Djem schaalt de zorg weer langzaam op

30 april jongsleden kregen fysiotherapeuten groen licht om de reguliere zorg op te schalen. Dat houdt in dat we de regels wat kunnen verruimen als het gaat over behandeling in de praktijk. Voor 30 april mochten we alleen in de praktijk of aan huis behandelen als we volledig gebruik maakten van beschermende middelen, en als het achterwege blijven van de behandeling onomkeerbare schade zou veroorzaken. Alle behandelingen die niet aan die regel voldeden moesten worden uitgesteld of op afstand via videobellen plaatsvinden. Die strenge regel is nu versoepeld. In principe mogen alle soorten behandelingen voor alle soorten klachten nu weer plaatsvinden. Wel is er een triage/stappenplan gemaakt dat er voor moet zorgen dat we zorgvuldig blijven omgaan met risico's en hygiëne. In het kort komt dat op het volgende neer: Als behandeling buiten de praktijk, op afstand, plaats kan vinden, of uitgesteld kan worden, heeft dat nog steeds een sterke voorkeur. De frequentie van behandelen moet zo laag mogelijk blijven om de risico's zo laag mogelijk te houden. Als behandeling niet op afstand plaats kan vinden mag hij plaatsvinden in de praktijk, mits mensen geen verkoudsheidsklachten hebben, en zowel de behandelde als de behandelaar de hygiënemaatregelen in acht nemen. Als mensen wel verkoudheidsklachten hebben, of een huisgenoot met verkoudheidsklachten en/of koorts, mag een behandeling alleen worden gegeven bij hoge nood, met persoonlijke beschermingsmaatregelen, aan huis. 

Voor uitgebreidere informatie over het triageschema/stappenplan zie de volgende link: https://www.kngf.nl/binaries/content/assets/kngf/onbeveiligd/praktijkvoering/de-praktijk/triage-stappenplan-30-april-2020.pdf?utm_medium=email

Mocht je een contactloze, maar wel fysieke behandeling fijn vinden, dan bieden we je nu gratis gebruik van onze massagestoel in de praktijk in Valkenswaard. De massagestoel is gemakkelijk te bedienen en maakt gebruik van vibraties en warmte zodat je lekker even kunt ontspannen in een rustige omgeving. We horen graag op 1,5 meter afstand hoe het met je gaat, of laten je lekker in stilte 20 minuten genieten van het gezoem van de stoel of een ontspanningsmuziekje. Na die 20 minuten gaat de stoel vanzelf uit.

Neem gerust contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken en te kijken welke behandeling voor nu het beste past.