Een behandeling bij Djem tijdens de Corona-crisis

 

Bij Djem zijn we, ook in tijden van crisis, aanwezig om u te helpen met de klachten waar u tegenaan loopt. De intake en behandeling loopt wel wat anders, omdat we uw en onze veiligheid graag waarborgen. Hieronder kunt u lezen hoe een traject nu verloopt.

Intake:

Via de telefoon zullen we samen bepalen hoe de intake het beste plaats kan vinden. De eerste keuze zal in de meest gevallen zijn dat de intake telefonisch of via beeldbellen plaats kan vinden. Als het toch nodig blijkt om elkaar fysiek te zien, dan kijken we zorgvuldig naar de voorwaarden waaraan die afspraak moet voldoen om de veiligheid te waarborgen. Het kan zijn dat daarvoor ook overleg nodig is met de huisarts of specialist. 

Tijdens de intake proberen we antwoord te krijgen op vragen als: Wat heb ik? Hoe lang gaat dit duren? Hoe komt het dat ik dit heb? Wat moet er gebeuren om me weer beter te voelen? 

Aan de slag:

We zijn zo gewend dat de fysiotherapeut mensen heel fysiek helpt, door aan te raken. Het is dan ook even wennen dat we nu de meeste zorg op afstand doen en ook onze werkdiagnose stellen, enkel en alleen aan de hand van wat er verteld wordt. Toch blijkt het in de meeste gevallen heel goed te werken. We hebben veel ervaring met een grote variëteit aan klachten en herkennen vaak heel snel waar de schoen wringt en wat er in een specifiek geval zou helpen om weer een betere balans te voelen. Ook op afstand hebben we veel mogelijkheden om te ondersteunen en waar we zelf niet kunnen aanraken, lukt het vaak heel goed om de persoon zelf of de partner te leren hoe ze de handgrepen kunnen toepassen. 

Toch een fysieke afspraak nodig:

Mocht het zo zijn dat we toch besluiten dat een fysieke afspraak nodig is, dan kan dat volgens de voorwaarden die de beroepsgroep gesteld heeft naar aanleiding van de maatregelen van het RIVM. We zullen een inschatting maken van de voordelen van een fysieke behandeling versus het risico op besmetting. (zie: https://www.kngf.nl/binaries/content/assets/kngf/onbeveiligd/praktijkvoering/de-praktijk/triage-fysiotherapeut-25-3-2020.pdf )

Hoe dan ook blijven wij iedereen graag met raad en daad bij staan, ook in deze hele lastige tijd voor velen. Eenzaamheid of juist overprikkeling liggen op de loer en we zijn het met Rutte eens: ''Let een beetje op elkaar''...