Psychosomatische fysiotherapie

Tijdens de eerste afspraak nemen we de tijd om kennis te maken met elkaar en brengen we je klachten en je hulpvraag in kaart.

"Het algemene doel is meestal dat je beter zicht krijgt op je lichaamssignalen zodat je meer grip krijgt op je klachten."Als klachten al lang bestaan of steeds terug komen maken we een tijdlijn om inzichtelijk te maken wat van invloed kan zijn op de klachten. Ik leg je uit wat de mogelijkheden zijn van de psychosomatische fysiotherapie en we maken samen een inschatting van of de therapie bij je past. Het kan zijn dat je vragenlijsten mee naar huis krijgt om in te vullen.

Iedere vervolgafspraak evalueren we waar je in de tussentijd tegenaan bent gelopen. Als gedurende het behandeltraject blijkt dat de hulpvraag verandert passen we het behandelplan aan op je nieuwe behoefte.
Als je het prettig vindt, of als blijkt dat het zinvol zou zijn voor je herstel, bestaat de mogelijkheid om je partner of een andere dierbare te betrekken bij de therapie.
Als blijkt dat er aspecten zijn aan je klachten die ik niet kan behandelen, bestaat de mogelijkheid om collega’s van verschillende disciplines te betrekken bij de behandeling. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een psycholoog of psychiater, osteopaat, mesoloog, haptotherapeut, reintegratiedeskundige, diëtiste, life- of loopbaancoach.

De psychosomatische fysiotherapie bestaat uit een combinatie van een aantal behandelvormen

De psychosomatische fysiotherapie bestaat uit een combinatie van een aantal behandelvormen. Cognitieve gedragstherapie en psychologie is daar één van, maar daarnaast maken we gebruik van onder andere: fysiotherapiebehandelingen (massage, mobilisaties, spierversterkende- of mobiliserende oefeningen) op de klachten en de mens toegespitste oefenschema's, graded activity, graded exposure, reïntegratie in leven of werk, haptotherapie, mindfulness, ontspannings-, ademhalings- en (lichaams)bewustwordingsoefeningen. Het algemene doel is meestal dat je beter zicht krijgt op je lichaamssignalen, ze beter leert herkennen, erkennen en dat je er beter naar leert handelen. Het lichaam laat vaak meer zien dan wij met ons hoofd willen of kunnen.

Naast psychosomatische fysiotherapie biedt Djem Psychosomatiek ook reguliere behandelingen fysiotherapie, Pilates en Co. trainingen en Spiegelen met paarden en psychosomatiek workshops.

Behandelaar: 

Download hier het intakeformulier, print het uit, vul het in en neem het mee bij je eerste afspraak.

BijlageGrootte
PDF icon Intakeformulier173.1 KB