Over Djem

Djem Psychosomatiek is een fysiotherapiepraktijk en psychosomatisch expertisecentrum dat zich volledig richt op mensen die last hebben van complexere klachten. Deze complexere klachten verdienen wat meer maatwerk en creativiteit in het behandelen, omdat ze van invloed zijn op de werking van het brein, het lichaam, de gemoedstoestand, of de (werk)omgeving van de persoon die ze heeft. Een gekneusde enkel is vaak prima te behandelen via reguliere fysiotherapie, maar als de klachten langer blijven bestaan of ernstiger zijn dan je zou verwachten, zit je bij Djem op de juiste plek.

Djem is opgericht in 2011 door Arienne Holla, meteen nadat zij haar specialisatie in de psychosomatische fysiotherapie behaalde. In 2015 breidde de praktijk uit in Eindhoven en in 2017 opende Djem een tweede praktijk in Valkenswaard. Bij het body en mind center van Valkencourt heeft Djem nog meer mogelijkheden om mensen te behandelen met behulp van een verwarmd zwembad, fitnessapparatuur en yoga studio. 

Djem onderscheidt zich door zich volledig te richten op de psychosomatiek en daar de behandelmogelijkheden en de praktijkruimtes op aan te laten sluiten. Bij Djem staat de patient echt voorop. Zo werkt Djem niet met beperkende contracten met zorgverzekeraars. Mensen hebben nog steeds recht op vergoedingen, maar Djem zit niet vast aan overbodige administratie of andere regels die de inhoud van de behandeling niet ten goede komen. De cursussen en opleidingen die de therapeuten van Djem doen zijn allemaal gericht op het beter en breder behandelen van mensen met een psychosomatische of complexe hulpvraag. Ook de behandelvormen worden breed ingezet. Zo kun je terecht voor reguliere fysiotherapietechnieken als tapen, mobiliseren, oefenen, massage, fascia integratie therapie, maar ook voor cognitieve gedragstherapie, gesprekstherapie, exposure therapie, ReAttach (sensorische integratietherapie/traumatherapie), NARM (traumatherapie), haptonomie, mindfulness, lichaamsbewustwording, ademhaling- en ontspanningstechnieken, pilates/yoga, communicatieve massage, emotioneel lichaamswerk, hydrotherapie. We kijken naar welke combinatie van technieken het beste werkt voor de klachten en voor de persoon die de klachten heeft. 

Behandelaars